Wij werken verbindend

De buurtsportcoaches van Bunnik Beweegt verbinden, inspireren en ondersteunen de mensen, (welzijns)organisaties en sportaanbieders om de vitaliteit van de gemeente te bevorderen. We voelen ons verbonden met de inwoners van de gemeente Bunnik. We proberen iedereen van jong tot oud in beweging te krijgen. Dit is belangrijk om zo vitaal en gezond mogelijk te blijven. Daarom hebben we een Beweegwijzer ontwikkeld waar men kan zien wat er qua beweging te doen is. Als mensen of organisaties een hulpvraag op het gebied van vitaliteit hebben kunnen zij bij ons terecht.

Onze activiteiten

Op het gebied van ouderen zijn wij betrokken bij projecten vanuit de eerstelijnszorg en hebben wij zelf een aantal activiteiten opgestart, denk aan: walking hockey, valtraining en bewegen op de stoel. Samen met FC Utrecht zetten we ons in voor de eenzame ouderen. Met trots mogen wij zeggen dat ons project Walking Hockey nu landelijk wordt opgepakt.

De Zomerschool

Naast alle activiteiten zijn wij aanjager van verschillende activiteiten, zoals de Zomerschool. Samen met 9 andere werkgroepleden zijn de buurtsportcoaches werkzaam in deze werkgroep. Het doel van de Zomerschool is dat mensen in de zomervakantie periode zich niet vervelen en/of eenzaam worden. Zodat er genoeg activiteiten zijn voor jong en oud om aan mee te doen in de periode van juli tot en met augustus.

De Kom Erbij Week

Na de zomer organiseren wij de Kom Erbij Week in samenwerking met de gemeente Bunnik. Dit was in de week van 27 september t/m 7 oktober 2018. Dit willen we in samenwerking met Quarijn, Bibliotheek Idea, Krachtig Kromme Rijn en de gemeente vaker in het jaar plaats laten vinden. In 2019 moet de datum nog bekend worden.

De valpreventieweek

Van 1 t/m 7 oktober 2018 was de Valpreventieweek. In samenwerking met de zorgorganisaties zijn er adviezen gegeven op de preventie van vallen voor ouderen en mantelzorgers. Bij het OWZ project Bewegen en Valpreventie stemmen we af wat er nog meer omtrent valpreventie gedaan wordt in de gemeente. Meer informatie kijk bij ons project.

Walking Hockey

Elke vrijdag vanaf 11.00 uur bieden wij in samenwerking met HC Kromme Rijn walking hockey van ouderen. We gebruiken de techniek van hockey om lekker buiten in beweging te zijn. Veel lol samen en na afloop drinken we een kop koffie. Interesse? Mail naar: j.oele@bunnikbeweegt.nl