Even voorstellen:

Mijn naam is Kaj Roodsant en ik studeer aan de opleiding Sport college in Utrecht. Ik ben met mijn laatste jaar bezig en loop hiervoor stage bij Bunnik Beweegt.

Met welke projecten houd jij je bezig bij Bunnik Beweegt?

“Ik houd mij bezig met de gymlessen en The Daily Mile op basisschool de Vonk.”

Wat is The Daily Mile precies?

The Daily Mile is een project waarbij het concentratie niveau verbetert en de beweegtijd van de kinderen verhoogd. Op aangeven van de leerkracht kunnen de kinderen tijdens lestijd ongeveer 10 à 15 minuten op eigen niveau een ronde lopen/rennen.

Wat is jouw rol in dit project?

Ik ben er in de beginfase voor de school. Eerst kom ik langs om een presentatie te geven aan de kinderen en leerkrachten, waarin ik uitleg wat The Daily Mile is. Daarna gaat de school een maand The Daily Mile lopen. Ze kijken of het bevalt. Na een maand ben ik er weer om een evaluatie af te nemen. Zo kunnen we testen of het profijt heeft bij de kinderen.

Hoeveel klassen doen hier al aan mee?

Er doen nu vier klassen mee, namelijk groep 4/5, groep 5/6, groep 6/7 en groep 8.

Hoe vaak per week lopen zij gemiddeld The Daily Mile?

Elke leerkracht mag zelf bepalen hoe vaak hij/zij dit wilt doen in de week. Dit is daarom elke week verschillend.

Hebben er al evaluaties plaatsgevonden?

Nee, 18 februari is de eerste evaluatie! Bij groep 8.

Super leuk! Wat vind je van de activiteiten die je moet doen?

Leerzaam! In vergelijking tot andere stages krijg ik veel verantwoordelijkheden. Waardoor ik echt afhankelijk ben van mijn eigen werk. Daardoor werk ik harder. The Daily Mile is echt een groot project dat ik nu helemaal zelf mag doen. Soms lastig, maar wel heel leerzaam en leuk!