Gezonde school omgeving

Vitaliteit staat voor de energie van het leven, wij staan voor vitaliteit. De wereld waarin kinderen van nu opgroeien, is een zee van verleidingen. Online voetballen is veel leuker dan op straat, ‘Water’ en ‘drinken’ zijn tegenwoordig twee totaal verschillende dingen. Overal is er verleiding van ongezond eten. Kortom: kinderen groeien op in een omgeving die uitnodigt tot veel ongezond eten en weinig bewegen. Het gevolg? Gemiddeld één op de acht Nederlandse basisschoolkinderen heeft overgewicht. Hier gaan wij wat aan doen!

Middels de JOGG -beweging (jongeren op gezond gewicht) werken wij samen met vele partners aan een gezonde omgeving. Scholen spelen hier uiteraard een belangrijke rol in. Aan de hand van vitale menukaarten werken we samen met de scholen stap voor stap naar een gezonde school omgeving.

Gezonde school vignet

In samenwerking met de GGD is er de mogelijkheid voor scholen om het vignet gezonde school te behalen. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag uw school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen.

Op dit moment zijn er in Bunnik nog geen scholen met een gezonde school vignet.