Water drinken op school wordt weer gewoon

‘Hoe was het nou, een week water drinken op school?’ Vraagt de reporter. ‘Wel gemakkelijk.’ Zegt het meisje uit groep 3. ‘Alleen bij brood eten vond ik water wel heel anders smaken dan… dan echt drinken.’

Water vind je overal. Het is gezond en lekker en vaak nog gratis ook. Met de DrinkWater campagne maken scholen en gemeenten hun jongeren daarvan weer bewust. Door themaweken op basisscholen, voorlichting op crèches en peuterspeelzalen en zelfs door het plaatsen van watertappunten op schoolpleinen.

Jongeren Op Gezond Gewicht

De thema-aanpak DrinkWater is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht. Met de landelijke campagne Over op Drinkwater ondersteunen we lokale initiatieven van JOGG-gemeenten.

Neemt u als school deel aan de JOGG-beweging, dan kunt u rekenen op ondersteuning door kennis, coaching en inspiratie. Neem voor persoonlijke begeleiding contact op met de buurtsportcoaches.

 

Maakt deel uit van Vignet Gezonde School 

Met het Vignet Gezonde School laten scholen zien dat zij de gezondheid van hun leerlingen hoog in het vaandel hebben staan. Binnen Gezonde School ondersteunen partijen als Jongeren Op Gezond Gewicht en DrinkWater scholen in het bepalen en uitvoeren van gezond beleid.

Stapt uw school succesvol over op DrinkWater, dan kunt u dit laten meetellen voor een deelvignet.

Lees hier meer over op gezondeschool.nl