Waarom watertappunten?

Het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste van de wereld. Het is 1.000 keer zo goedkoop als water uit een fles en minstens 400 keer minder belastend voor het milieu. Uit onderzoek blijkt dat 87% van de mensen vindt dat kraanwater in de openbare ruimte beschikbaar moet zijn. Daar zijn wij het helemaal mee eens.

Met onze aanpak: “heel bunnik in beweging” brengen wij scholen, opvang, verenigingen, bedrijven, zorg en andere organisaties in beweging om een stapje te zetten richting een gezondere omgeving. Het plaatsen van watertappunten in de openbare ruimte draagt zeker bij aan een gezondere omgeving.

Watertappunten in de gemeente Bunnik

Momenteel hebben wij vanuit de gemeente Bunnik toezegging gekregen dat er op 5 verschillende locaties in Odijk, Werkhoven en Bunnik watertappunten geplaatst gaan worden. Ook worden er 2 oude historische watertappunten gerenoveerd. Hier zijn we natuurlijk ontzettend trots op!

Het Sporthuis Bunnik heeft het 1e openbare watertappunt in de gemeente weten te realiseren. Hier zijn straks alle watertappunten te vinden:

  1. Locatie Sporthal Lindenhof Odijk (Sporthuis Bunnik)
  2. Locatie Dorpsstraat in Bunnik (het oude raadshuis)
  3. Locatie De Brink Dorpspomp in Werkhoven
  4. Locatie gemeentehuis
  5. Locatie Camminghalaan MFA Bunnik
  6. Locatie De Curtis MFA Werkhoven
  7. Locatie Groenweg Stationsplein Bunnik