Wij werken verbindend

De buurtsportcoaches van Bunnik Beweegt verbinden, inspireren en ondersteunen de mensen, (welzijns)organisaties en sportaanbieders om de vitaliteit van de gemeente te bevorderen. We voelen ons verbonden met de inwoners van de gemeente Bunnik. We proberen iedereen van jong tot oud in beweging te krijgen. Dit is belangrijk om zo vitaal en gezond mogelijk te blijven. Daarom hebben we een Beweegwijzer ontwikkeld waar men kan zien wat er qua beweging te doen is. Als mensen of organisaties een hulpvraag op het gebied van vitaliteit hebben kunnen zij bij ons terecht.

Onze activiteiten

Op het gebied van ouderen zijn wij betrokken bij projecten vanuit de eerstelijnszorg en hebben wij zelf een aantal activiteiten opgestart, denk aan: walking hockey, valtraining en bewegen op de stoel. Daarnaast zetten we ons samen met FC Utrecht in voor de eenzame ouderen, denk aan: Bingo in Bunninchem, kerstdiner en Tikkie terug. Met trots mogen wij zeggen dat ons project Walking Hockey nu landelijk wordt opgepakt en overgenomen is door HC Kromme Rijn.

De Zomerschool

Naast alle activiteiten zijn wij aanjager van verschillende activiteiten, zoals de Zomerschool. Samen met 9 andere werkgroepleden zijn de buurtsportcoaches werkzaam in deze werkgroep. Het doel van de Zomerschool is dat mensen in de zomervakantie periode zich niet vervelen en/of eenzaam worden. Zodat er genoeg activiteiten zijn voor jong en oud om aan mee te doen in de periode van juli tot en met augustus.

Week van de Dementie

Na de zomer organiseren wij de week van de dementie in samenwerking met de gemeente Bunnik, Centrum voor Elkaar en Alzheimer Nederland. Dit is in de week van 16 t/m 21 september 2019. Dit jaar staat bewegen centraal. De agenda is hier te vinden.

Week tegen de eenzaamheid

Na de zomer organiseren wij de week tegen de eenzaamheid in samenwerking met de gemeente Bunnik. Dit is in de week van 1 t/m 7 oktober 2019. Dit willen we in samenwerking met Quarijn, Bibliotheek Idea, Krachtig Kromme Rijn en Centrum voor elkaar vaker in het jaar plaats laten vinden. Houdt het Bunniksnieuws in de gaten voor alle activiteiten in deze week. De agenda is hier te vinden.

De valpreventieweek

Van 29 september t/m 7 oktober 2019 is de Valpreventieweek. In die week komt er een folder uit van ‘sterk in je schoenen staan’ die dan bij alle zorgverlenende praktijken te vinden is. Meer informatie over het OWZ-project ‘Sterk in je schoenen staan? Klik op deze link.

Walking Hockey

Elke vrijdag vanaf 11.00 uur biedt HC Kromme Rijn walking hockey voor ouderen aan. Ze gebruiken de techniek van hockey om lekker buiten in beweging te zijn. Veel lol samen en na afloop drinken ze een kop koffie. Interesse? Mail naar: walkinghockey.hckr@gmail.com