Wij werken verbindend

De buurtsportcoaches van Bunnik Beweegt verbinden, inspireren en ondersteunen de mensen, (welzijns)organisaties en sportaanbieders om de vitaliteit van de gemeente te bevorderen. We voelen ons verbonden met de inwoners van de gemeente Bunnik. We proberen iedereen van jong tot oud in beweging te krijgen. Dit is belangrijk om zo vitaal en gezond mogelijk te blijven. Daarom hebben we een Beweegwijzer ontwikkeld waar men kan zien wat er qua beweging te doen is. Als mensen of organisaties een hulpvraag op het gebied van vitaliteit hebben kunnen zij bij ons terecht.

Onze activiteiten

Op het gebied van ouderen zijn wij betrokken bij projecten vanuit de eerstelijnszorg en hebben wij zelf een aantal activiteiten opgestart, denk aan: walking hockey, valtraining en bewegen op de stoel. Daarnaast zetten we ons samen met FC Utrecht in voor de eenzame ouderen, denk aan: Bingo in Bunninchem, kerstdiner en Tikkie terug. Met trots mogen wij zeggen dat ons project Walking Hockey nu landelijk wordt opgepakt en overgenomen is door HC Kromme Rijn.

De Zomerschool

Naast alle activiteiten zijn wij aanjager van verschillende activiteiten, zoals de Zomerschool. Samen met 9 andere werkgroep leden zijn de buurtsportcoaches aanjagers in deze werkgroep. Het doel van de Zomerschool is dat mensen in de zomervakantieperiode zich niet vervelen en/of eenzaam worden. Zodat er genoeg activiteiten zijn voor jong en oud om aan mee te doen in de periode van juli tot en met augustus.

Koersbal
Al 35 jaar is koersbal niet meer weg te denken uit Odijk. Elke vrijdag van 13.15 – 15.45 in het dorpshuis van Odijk is er de ruimte voor ouderen om met elkaar koersbal te spelen. Tijdens het koersballen rollen we met vreemde ballen over lange matten. Iedereen is welkom om het een aantal keer gratis te proberen.
Interesse? Mail naar:
info@bunnikbeweegt.nl 

 

Wereld Alzheimer Dag

Na de zomer organiseren wij de week van de dementie in samenwerking met de gemeente Bunnik, Centrum voor Elkaar en Alzheimer Nederland. Dit is in de week van 21 september 2022. Dit jaar staat bewegen centraal. Houd deze pagina in de gaten voor de agenda voor die week.

Week tegen de eenzaamheid

Na de zomer organiseren wij de week tegen de eenzaamheid in samenwerking met de gemeente Bunnik. Dit is in de week van 29 september t/m 6 oktober 2022. Houd het Bunniksnieuws in de gaten voor alle activiteiten in deze week. De agenda zal voor die week op onze website komen te staan.

De valpreventieweek

Van 26 september t/m 2 oktober 2022 is de Valpreventieweek. In die week komt er een folder uit van ‘sterk in je schoenen staan’ die dan bij alle zorgverlenende praktijken te vinden is. Meer informatie over het OWZ-project ‘Sterk in je schoenen staan? Klik op deze link.

Walking Hockey

Elke vrijdag vanaf 11.00 uur biedt HC Kromme Rijn Walking Hockey voor ouderen aan. Ze gebruiken de techniek van hockey om lekker buiten in beweging te zijn. Veel lol samen en na afloop drinken ze een kop koffie. Interesse? Mail naar: walkinghockey.hckr@gmail.com 

Walking Voetbal

In samenwerking met studenten van sportacademie Amersfoort en SV Odijk zal er vanaf 4 mei gestart worden met een pilot Walking Football. De trainingen zullen elke dinsdag plaats vinden vanaf 11.00 uur op het veld van SV Odijk.

We gebruiken de techniek van voetbal om lekker buiten in beweging te zijn. Veel lol samen en na afloop drinken we (mits mogelijk) een kop koffie. Interesse? Mail naar: walkingfootballbunnik@gmail.com

De wandelingen in Bunnik, Odijk en Werkhoven gaan nu niet door in verband met corona. Wij hopen dit in juli tijdens de Zomerschool weer op te pakken.

VOOR IEDEREEN Elke wandeling is voor iedereen. Buurtsportcoach Mieke: “Deze wandelingen hebben we opgezet zodat iedereen laagdrempelig mee kan wandelen. Daarnaast hebben we met veel wandelingen rekening gehouden met ouders van kinderen. Dat ze voordat de kinderen uit school komen lekker een wandeling kunnen maken.”

STRIPPENKAART De eerste wandeling zal altijd gratis zijn. Zo kan worden gekeken of het voor herhaling vatbaar is. Net als bij het zwembad wordt er gebruik gemaakt van een strippenkaart. De kaart kan aangeschaft worden nadat de eerste keer bevallen is. De kaart is aan te schaffen voor 8 of 16 keer. 8 keer is 15 euro en 16 keer is 27,50 euro. Dit kan contant afgerekend worden bij de wandelcoaches of gepind worden bij buurtsportcoach Mieke Hilhorst. De wandelcoach krijgt daardoor een vrijwillige bijdrage. 

WANDELSCHEMA Er zijn al een aantal wandelgroepen bekend voor maximaal 30, 60 en 90 minuten. Wil je aansluiten? Dit kan op elk moment in het jaar. Mail dan naar info@bunnikbeweegt.nl of bel: 06-23244886. Voor meer info zie www.bunnikbeweegt.nl.

Maandagochtend 10.00 uur in Werkhoven 60 minuten maximaal.  Verzamelplek: voor de Huisartsenpraktijk de Brink, Brink 4. Wandelcoach: WOW Werkhoven. 

Donderdagmiddag 13.30 tot 15.00 uur in Bunnik en omstreken 90 minuten maximaal. Zie hier waar er wordt verzameld. Wandelcoach: Ans Klarenbeek. Hier geld de strippenkaart niet i.v.m. wandelgids. 

Vrijdagochtend 9.00 tot 10.00 uur in Odijk 60 minuten maximaal. Lindenhof Odijk, Rijneiland 7. Wandelcoaches: Jan Luidens, Annette Wessels en Gradeke Bakker.

Zaterdagochtend 9.30 uur in Bunnik 30 minuten maximaal. Kersentuin Bunnik, Camminghalaan 27. Wandelcoach: Karin Sontrop.

Zondagochtend 9.30 tot 10.30 uur in Bunnik 60 minuten maximaal. Kersentuin Bunnik, Camminghalaan 27. Wandelcoaches: Thea van Dasselaar en Susan van de Laak.