Aandacht voor een Gezonde Werkvloer

Door op de werkvloer aandacht te hebben voor een gezonde leefstijl, stellen we ouders thuis en op het werk in staat het goede voorbeeld geven. Ook worden jongeren, zodra zij beginnen met werken, hiermee gestimuleerd om gezond te leven.

Aan de slag met een Gezonde Werkvloer

Voor werkgevers die actief aan de slag willen met een Gezonde Werkvloer biedt Jongeren Op Gezond Gewicht in samenwerking met bedrijfspartners Holland Fit en Zilveren Kruis een bijzonder platform: www.gezondewerkvloer.nl. Dit platform biedt gratis tools om vitaliteit op de werkvloer te stimuleren. Denk aan tips rondom gezonde voeding of online sportcoaching, maar ook aan simpele beweegmomenten als lopend bellen, niet altijd mailen, maar direct contact zoeken met collega’s door naar ze toe te wandelen en staand vergaderen. Met het platform betrekken we het bedrijfsleven op een laagdrempelige en praktische manier nog meer bij de JOGG-aanpak en bereiken we ouders via de werkvloer.

Holland Fit 

Jongeren Op Gezond Gewicht en bedrijfspartner Holland Fit ontwikkelden het online gezondheidsplatform Gezonde Werkvloer als onderdeel van het programma Gezonde Omgeving. De samenwerking is gebaseerd op de core business van Holland Fit, namelijk het ontwikkelen en aanbieden van online gezondheidsplatformen. Op het platform www.gezondewerkvloer.nl vind je steeds tips en actuele informatie, zodat het blijft inspireren.

Mobiel Momentje

Om werkend Nederland meer in beweging te krijgen en het platform Gezonde Werkvloer af te trappen, werd op 15 februari 2019 de campagne ‘Mobiel Momentje’ gelanceerd. Met Mobiel Momentje wordt bewegen op het werk op een gratis en laagdrempelige manier gestimuleerd, om zo het langdurig zitten te doorbreken.

Wil je binnen jouw organisatie meedoen met Mobiel Momentje en jezelf en je collega’s in beweging brengen?

Bekijk Mobiel Momentje en ga aan de slag! ›

Als jongeren aan het werk gaan

Vanaf 16 jaar gaan veel jongeren aan het werk. Sommigen beginnen dan al aan een echte baan, anderen aan een bijbaantje. De werkvloer is vanaf dan een omgeving waar de jongere veel tijd doorbrengt. Met de Gezonde Werkvloer worden via de infrastructuur van JOGG-gemeenten veel werkgevers van onze doelgroep bereikt. Zij worden bewust gemaakt van het belang van een gezonde leefstijl van hun werknemers en worden geïnspireerd over de manier waarop ze daaraan bijdragen. Met kennisevents in de JOGG-gemeente worden werkgevers geïnspireerd om de werkvloer een gezonde omgeving te maken.