Rookvrije generatie

Elke dag beginnen ongeveer 100 kinderen met roken, jaarlijks zo’n 37.000. Dat gebeurt niet vanzelf. Kinderen doen anderen na. Ze zien overal glimmende, aantrekkelijke pakjes die hen verleiden. En zelfs als ze nooit gaan roken, krijgen ze op veel plaatsen andermans rook binnen, of roken mee tijdens de zwangerschap. Het wordt tijd dat ouders en kinderen kunnen kiezen voor een rookvrije jeugd.

Met de campagne ‘Op weg naar een rookvrije generatie’ wordt volop ingezet op bescherming van onze kinderen tegen rook en tegen de verleiding om te beginnen met roken. Want ondanks het feit dat roken steeds minder normaal wordt, kunnen ouders en kinderen nog steeds niet kiezen voor opgroeien zonder blootstelling aan tabak (roken, meeroken en de verleiding van sigarettenpakjes). Daarom is het doel van de rookvrije generatie dat kinderen in elke fase van het opgroeien worden beschermd tegen (mee)roken en de verleiding.

Waarom een rookvrije sportclub?

Maak jouw sportclub rookvrij en geef kinderen het goede voorbeeld.

Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Help je mee?

In de gemeente Bunnik zijn de volgende sportlocaties rookvrij:

Sporthuis Bunnik/Lindenhof, HC Kromme Rijn, Bunnik ’73, K.V. Midlandia en BLTC Niënhof.

Wil jij ook dat jou vereniging rookvrij wordt? Mail dan naar: info@bunnikbeweegt.nl