Gezonde keuzes logisch maken

Een grote hoeveelheid sportkantines zijn in Nederland al aan de slag met Team:Fit. Het aantal deelnemende sportverenigingen is in JOGG-gemeenten vijf keer groter dan in gemeenten die niet meedoen aan Jongeren Op Gezond Gewicht. Check op de website van www.sportopdekaart.nl welke gemeenten met hoeveel sportkantines meedoen.

Team:Fit zit in kleine dingen

De derde helft is nog net zo leuk met hapjes die niet uit de frituur komen. En als fruit in het zicht staat wordt het veel vaker gekozen. Hoe onze omgeving is ingericht, welke keuzes er het meest prominent worden aangeboden, bepaalt voor een groot deel ons gedrag. En de sportkantine is voor veel jongeren een omgeving waar ze relatief veel tijd in doorbrengen. Team:Fit is een programma waarmee sportclubs in een paar eenvoudige stappen hun aanbod gezonder kunnen maken, zonder daar omzet voor in te leveren.

Sport en gezondheid horen bij elkaar!

Voor veel mensen is sporten een onderdeel van hun gezonde leefstijl. Het aanbod in de sportkantine draagt daar vaak niet aan bij. Alle type sportclubs kunnen zich aanmelden bij Team:Fit en krijgen dan bezoek van een Team:Fit Coach. Die bekijkt samen met de club wat er in het aanbod kan veranderen, en wat goed zal aanslaan bij de bezoekers. De sportclub gaat zelf met het advies aan de slag en krijgt verdere ondersteuning via een online platform. Daar krijgen de clubs onder meer inspiratie van andere Team:Fit sportverenigingen en vinden ze kant-en-klare communicatiemiddelen om hun aanpak onder leden te promoten.

De volgende verenigingen in de gemeente Bunnik zijn op dit moment bezig met het creëren van een gezonder aanbod in de sportkantine: SV Odijk, HC Kromme Rijn en Bunnik ’73.

De volgende vereniging heeft al een gezondere kantine vignet van Team:Fit mogen ontvangen: Sporthuis Bunnik (zilveren kantine)

Wil jij dat jou sportvereniging ook een gezonder aanbod in de kantine heeft? Mail dan naar: info@bunnikbeweegt.nl