Groente eten, dat mag de hele dag!

Groente eten is goed voor de gezondheid van je kind. Het eten van verschillende soorten groente is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Ook is het een goede gewoonte waar kinderen de rest van hun leven voordeel van zullen hebben!

Een dag biedt, naast het avondeten, voldoende eetmomenten waarop kinderen van alle leeftijden groente kunnen eten. Denk aan de schoolpauzes, de lunch, de snackmomenten bij thuiskomst uit school of na het sporten. Zet je tanden in groente dus!

Waarom is groente eten belangrijk?

Groente eten is goed voor de gezondheid. Het eten van verschillende soorten groente is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Groente helpt ook om op gezond gewicht te blijven. Groente bevat namelijk weinig calorieën, maar veel goede voedingsvezels.

Kinderen zouden meer groente moeten eten

We eten meer verse groenten dan een paar jaar geleden, maar veel kinderen zouden eigenlijk nog wat meer groente moeten eten.

Als het gaat om groenteconsumptie, zijn er bepaalde normen die afhankelijk zijn van de leeftijd van de kinderen. Voor kinderen van 4 tot 13 jaar geldt dat zij de norm halen als zij dagelijks 3 of meer opscheplepels (100-200 gram per dag, afhankelijk van de leeftijd) groente eten.

Groente helpt voor een gezond gewicht

Ongeveer één op de zeven kinderen is te zwaar. In sommige wijken is dit zelfs één op de drie kinderen. Daarom is het voorkomen van overgewicht onder onze jeugd hard nodig. Gezond eten, drinken en voldoende bewegen dragen bij aan een gezond gewicht. Voor meer informatie kijk op www.eetgroente.nl/