Twee jaar aan de slag voor een gezondere leefstijl?

Zit u boven een gezond gewicht en wilt u daar graag iets aan doen? Dan is deelname aan Leefstijl4Bunnik misschien wat voor u. Leefstijl4Bunnik is een programma van maximaal twee jaar met individuele afspraken en groepsbijeenkomsten.

Het doel is te werken aan een gezonde leefstijl en deze daarna ook vol te houden. Het programma richt zich op gezonde eetgewoontes en een gezond beweegpatroon. Maar ook zaken die een gezonde leefstijl moeilijk maken, bijvoorbeeld stress en slaapgebrek, komen aan bod.

Twee jaar begeleiding

U krijgt twee jaar begeleiding van een Leefstijlteam dat bestaat uit een Leefstijlcoach, een diëtist en een beweegprofessional (fysiotherapeut, buurtsportcoach). Het eerste jaar wordt u intensief begeleid. Het tweede jaar bekijkt u samen met het team wat er nodig is om uw gezonde leefstijl te behouden.

Wie kan meedoen?

  • U bent ouder dan 18 jaar en
  • U heeft matig overgewicht en er komen chronische aandoeningen voor in de familie of
  • U heeft ernstig overgewicht

Kosten

U kunt in principe kosteloos deelnemen aan het programma. Deelname wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico. Controleer wel de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Locaties

Na de verwijzing door uw huisarts of praktijkondersteuner kunt u voor deelname terecht op de locaties in Bunnik en Odijk: Gezondheidscentrum Kromme Rijn, Laan van Broekhuijzen 10, 3981 XB Bunnik en Medisch Trainingscentrum Odijk, Rijneiland 5, 3984 MA ODIJK.

Interesse en meer informatie

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen, maak dan een afspraak met uw huisarts of bespreek dit met de praktijkondersteuner. U heeft een verwijzing van de huisarts nodig om te kunnen deelnemen aan het programma. In deze folder vindt u meer informatie over Leefstijl4Bunnik.

Leefstijlinterventies

Binnen de gemeente Bunnik zijn er twee gecombineerde leefstijl interventies, namelijk Leeftstijl4Bunnik en BunnIk in Vorm. Het doel is te werken aan een gezonde leefstijl en deze daarna ook vol te houden. De programma’s richten zich op gezonde eetgewoontes en een gezond beweegpatroon. Maar ook zaken die een gezonde leefstijl moeilijk maken, bijvoorbeeld stress en slaapgebrek, komen aan bod.