Buurt u ook "effe mee"?

De zomerschool draait op volle toeren. We zijn nu vier weken verder en veel mensen genieten van het diverse programma; rondleidingen op de mooiste locaties, sporten, dansen, timmeren, muziek maken, schilderen, pizza bakken en “Effe Buurten” bij een dorpsgenoot of op een gezellige locatie in een van de drie dorpskernen.

EFFE BUURTEN Hoe gezellig is het om dorpsgenoten te ontmoeten en samen een goed gesprek te hebben over diverse onderwerpen. Of gewoon even te genieten van het samen zijn. De afgelopen weken kon je op diverse plekken “Effe Buurten”. Marijke uit Odijk deed voor het eerst mee en had een gezellige koffieochtend. Net zoals Dorien haar gasten, zij deelden een aantal gezamenlijke hobby’s zodat hier nog nieuwe ontmoetingen uit voort zullen komen. Ria en Wim uit Bunnik hebben een bijzonder leuke vrijdagmiddag borrel gehad met tien dorpsgenoten, in hun met zon overgoten tuin. Ook Ally had een hele gezellige koffieochtend, waarbij na afloop telefoonnummers zijn uitgewisseld om binnenkort samen te gaan fietsen. Ally: ,,Dat is waar je het voor doet. Leuke contacten eraan over houden en samen afspreken.” Ook bij Heine uit Odijk was het een geslaagde avond. Heine ging in gesprek met zijn gezelschap over het leven en denken van Spinoza. Een thema aan een “Effe Buurten” ontmoeting verbinden vindt het gezelschap uit Odijk belangrijk. Ook hier ontstonden ideeën om hier een vervolg aan te gaan geven. Frieda ontving haar mensen onder het genot van een kopje koffie met een prachtig uitzicht over het Kromme Rijngebied.

MEE DOEN Lijkt u het ook leuk om als particulier of als organisatie een keer mee te doen aan “Effe Buurten” ?. Na de zomerschool willen we starten met “Effe Buurten” het hele jaar door. Laat het ons weten en mail naar f.dotman@krachtigkrommerijn.nl of bel 06 – 52549905.

AGENDA Op verschillende locaties in Werkhoven, Odijk en Bunnik kunt u ook in de maand augustus ergens “effe buurten”. Wilt u nog mee doen aan een “Effe Buurten” activiteit? Dat kan. Elke week kunt u aansluiten bij “Effe Buurten” op dinsdagochtend in Werkhoven bij Welzijn Ouderen Werkhoven om 13.30 uur in de Stevenshoek. Op elke woensdagochtend in Bunnik bij de kerk (Witte huisjes) of bij de Idea Bibliotheek om 10 uur, vrije inloop.

Op de volgende data en plekken kunt u ergens anders terecht:

Woensdag 4 augustus om 14.30 uur bij de Grondslag in Werkhoven. Vrijdag 6 augustus bij Meta in Bunnik om 10.30 uur. Dinsdag 24 augustus bij Astrid  in Odijk om 10.30 uur. Vrijdag 27 augustus bij Janny Koops in Bunnik om 10.30 uur.

Het is altijd gratis en bij aanmelding krijg je het adres. Aanmelden voor de “Effe Buurten” activiteit kan via Femke Dotman: mail naar f.dotman@krachtigkrommerijn.nl of bel 06 – 52549905.

Heeft u geen Zomerschool programma? Kijk op www.bunniksamen.nl of loop even binnen bij een van de supermarkten bij u in de buurt, daar ligt het zomerschoolprogramma voor u klaar.