WERKHOVEN, ODIJK EN BUNNIK Over een week is het zo ver. De Zomerschool Bunnik gaat op woensdag 1 juli van start. Er zijn door de werkgroep super veel activiteiten georganiseerd, waardoor er ondanks de corona-tijd een hoop te doen is in de maanden juli en augustus.

In dit artikel zal er meer informatie gegeven worden over de Zomerschool Bunnik en de aanpassingen in verband met het coronavirus. Femke Dotman: ,,We zijn blij dat we ondanks alles toch een website hebben kunnen vullen met veel verschillende activiteiten.” Op www.zomerschoolbunnik.nl is het hele programma te zien.

VEILIGHEID Alle activiteiten zijn aangepast aan de corona-regels en richtlijnen van het RIVM. ,,We vinden het belangrijk dat we de veiligheid waarborgen in deze tijden en dat iedereen goed op afstand kan blijven van de ander. Daarom heeft de werkgroep Zomerschool Bunnik besloten dat mensen zich moeten aanmelden voor elke activiteit, omdat er nu een maximum aantal mensen toegelaten zal worden voor de activiteiten.” aldus Mieke Hansen-Hilhorst.

ACTIVITEITEN Dit jaar zijn er voor kinderen, jongeren en volwassenen activiteiten ingepland. Er zijn weer rondleidingen en ‘Effe Buurten’ activiteiten. Op de website kunt u zich gelijk aanmelden. U kunt zelfs de activiteit in uw eigen agenda zetten door op een link te klikken bij de activiteit. Super handig!

Hilhorst: ,,De wandelingen zijn weer van start gegaan. Alles op gepaste afstand. Bewegen is in deze tijden erg belangrijk! Daardoor blijven we fit en houden we onze weerstand zo hoog mogelijk.” De wandelingen zijn voor iedereen. De eerste wandeling zal altijd gratis zijn. Zo kan er worden gekeken of het voor herhaling vatbaar is.

Er zijn bewegingsactiviteiten, maar vooral veel sociale ontmoetingsactiviteiten. Mensen hebben aangegeven zich in deze tijden sneller eenzaam te voelen, omdat bezoek nu bijna niet meer langskomt. Daarom staan er weer een hoop ‘Effe Buurten’ activiteiten op de planning en organiseert de kerk in Bunnik elke donderdag een koffieochtend van 10 tot 12 uur.

AANMELDEN ,, Omdat het lange tijd onzeker was of de Zomerschool wel door kon gaan hebben we helaas geen programmaboekje kunnen laten drukken. Het hele programma zal via de website en krant verspreid worden. Aanmelden kan telefonisch, via de mail of website. Elke week komt er een stuk in de krant voor de week erna zodat men weet wat er te doen is.“ zegt Hilhorst. Mocht een activiteit, waarvoor u zich heeft opgegeven, niet door kunnen gaan dan ontvangt u daarover tijdig een e-mail of een telefoontje.

Wilt u meer informatie over de Zomerschool dan kunt u mailen naar info@zomerschoolbunnik.nl of kijk op de website: www.zomerschoolbunnik.nl. U kunt ook bellen met Mieke Hansen-Hilhorst (06 23244886 ) of Femke Dotman (06 52549905)