Senioren Activiteiten Bunnik (SAB) heeft een heel breed aanbod aan activiteiten en is een mooie welzijnsorganisatie. Zij faciliteren met het bestuur alle activiteiten. Deze zomer doen zij met verschillende activiteiten mee aan de Zomerschool. Maar waarom is SAB zo leuk en goed?

Elke maand worden er tallozen activiteiten gedaan, zoals: Biljarten, Bingo, Bridge, Fietstochten, Sportief fit, Handwerken, Klaverjassen, Line-dance, Sing-in, Sjoelen, Tafeltennis, tekenen/schilderen, Volksdansen, wandelen en yoga. Volg je het allemaal nog? Ja, het zijn super veel activiteiten, voor de leeftijd van 55 tot 100 jaar is iedereen welkom. De ene kost geld, maar er zijn ook gratis activiteiten. Zit hier iets voor je tussen? Kijk op de nieuwe website www.seniorenbunnik.nl voor het complete aanbod. Mocht je alle activiteiten willen zien die er in de gemeente zijn, kijk op: www.bunniksamen.nl.

[Zelf behoefte aan een andere activiteit?] SAB faciliteert graag de locatie en regelt alles eromheen. Mocht je zelf een leuke activiteit willen geven of behoefte hebben aan een bepaalde activiteit zorgt SAB voor de lesgever en faciliteert de rest. Dit kun je aangeven bij: aanmelden@seniorenbunnik.nl of bel 06-22944867.

[Corona] Voorzitster Pien: “De corona epidemie heeft voor veel activiteiten roet in het eten gegooid. Er is een flinke terugloop aan deelnemers bij een aantal activiteiten. Heel jammer, want er waren grote groepen mensen die kwamen.” SAB is dan ook op zoek naar mensen die een activiteit willen uitproberen. Geheel gratis, om zo te kijken of het iets voor diegene is. Er wordt goed rekening met elkaar gehouden en iedereen is enthousiast als er meer nieuwe mensen bij komen. Een echte gezellige club. Er zijn veelal mensen van 70+, maar ben je jonger dan ben je uiteraard ook welkom. Hoe meer mensen hoe meer vreugd!

[Een aantal activiteiten uitgelicht] Het is toch heerlijk als je elke week een bepaald ritme in je week hebt. Ally Blok: “Dat geeft SAB je graag, want elke week zijn er vaste activiteiten. En mocht je een keer niet kunnen is dat uiteraard geen probleem. Het is super fijn om die vastigheid te hebben. Er is een stok achter de deur, wat de meeste mensen nodig hebben. Zelf zit ik in de organisatie en doe ik met een aantal activiteiten mee, erg gezellig.”

Er is dit jaar nog 1 fietstocht van 25 km op wo 21 september. Verzamelen bij de Barbarakerk om 9.30 uur. Hanneke: “Het is super gezellig met meerdere mensen in een groepje te fietsen. We letten op iedereen zijn/haar veiligheid. Zelfs als de zon te hard schijnt doen we een schaduwtocht en als het regent doen we rustig aan. Tussendoor drinken/eten we altijd wat op een leuke locatie.” Mocht je mee willen doen kun je voor die woensdag je opgeven bij Hanneke Hilhorst: 06-53809669 of mail jmhilhorst63@gmail.com.

Naast de activiteiten in Bunnik is er ook Koersbal in Odijk waar men heen kan gaan. Dit is Jeu de boules alleen dan binnen. Je kunt daar ook gratis uitproberen, mocht je dat willen kun je contact opnemen met Gé Smits: 06-11171222 of mail gj.smits40@gmail.com.

[Kerstviering 6 december] In december is er altijd een super leuke kerstviering met een koor, een verhalenverteller, eten/drinken en gezelligheid. Er wordt altijd afgesloten met een maaltijd. Het is van 14 tot 18 uur. Iedereen die wil komen kan zich opgeven, voor maar 7,50 euro. Leuker kan bijna niet!

[Geen vervoer naar de activiteit?] Vanuit Odijk en Werkhoven mag je ook aansluiten bij de activiteiten in Bunnik. Wilt u deelnemen aan een activiteit, maar heb je geen vervoer? Maak dan gebruik van één van de vervoersdiensten vanuit elk dorp. ANWB Automaatje Bunnik (06-12334721, info@automaatjebunnik.nl, www.automaatjebunnik.nl). Vanuit Odijk kun je gebruik maken van de chauffeursdienst Huiskamer van Odijk (26-20345209, chauffeur@huiskamervanodijk.nl. Vanuit Werkhoven kun je gebruik maken van de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Werkhoven (0343-551356).

[Aanmelden] Je kunt je aanmelden via aanmelden@seniorenbunnik.nl of bel 06-22944867. Voor meer informatie zie de vernieuwde website: www.seniorenbunnik.nl. Eenmaal gratis deelname is mogelijk bij alle activiteiten. Kom proeven wat je leuk vindt en pak die stok achter de deur!

 

Gym met Nanda op donderdag