Het ontmoeten in Bunnik gaat door

Afgelopen maand zijn verschillende activiteiten georganiseerd door verschillende organisaties. Deze konden op gepaste wijze doorgaan, waarbij de coronaregels gewaarborgd bleven. Er was een koppelsysteem via Centrum voor Elkaar, Bunnik Beweegt en Krachtig Krommerijn. Mensen met dezelfde interesses en wensen konden dit via een formulier kenbaar maken en zo aan elkaar gekoppeld worden. Iedereen werd eerst persoonlijk bezocht zodat de juiste match gemaakt kon worden. In de maanden november en december gaat dit door!

Inge (54) uit Werkhoven wilde al een tijdje met iemand gaan wandelen, maar wist niet zo goed hoe zij iemand kon vinden. Totdat zij het artikel zag van de maand van de ontmoeting en info@bunnikbeweegt.nl een mailtje stuurde met haar vraag. Op de website van www.bunnikbeweegt.nl vond zij het formulier en door dit in te vullen heeft zij nu iemand gevonden waar zij samen mee kan gaan wandelen: ,,Het was geweldig hoe ik ben geholpen door deze organisaties. Nu loop ik elke week samen met iemand anders met dezelfde interesses en hebben we leuke gesprekken. Vooraf vond ik het wel spannend, maar ben heel blij dat ik dit heb gedaan. Het is in deze tijd extra moeilijk om dingen te ondernemen. Dit heeft mij geholpen beter in mijn vel te gaan zitten!”

BLIJVEN ONTMOETEN Dit is wat de werkgroep wil voortzetten. Daarom hebben we besloten de komende maanden deze actie voort te zetten .Femke Dotman: ,,Het is zo mooi dat mensen elkaar op deze manier kunnen ontmoeten en mogelijk een duurzaam contact kunnen opbouwen. Het is geheel vrijblijvend. Als het geen goede koppeling is geweest, kijken we samen verder naar iemand anders. Dit gaat helemaal in overleg met de desbetreffende persoon die zich aanmeldt.”

VRIJWILLIGERS Er melden zich ook mensen aan die graag hun steentje willen bijdragen. Er komt nu een man uit Bunnik bij een echtpaar in Bunnik elke week spelletjes doen. Buurtsportcoach Mieke: ,,Het is zo fijn dat mensen tijdens corona bezig kunnen blijven. Veel activiteiten gaan niet door en we merken dat veel mensen hier moeite mee hebben. Wat kunnen ze nu gaan doen en met wie? Gericht op zoek gaan naar iemand is moeilijk, maar via dit systeem merken we verschil. Mensen vinden het spannend, maar er komt zoveel moois uit. Er zijn al 16 koppelingen gemaakt! Hopelijk komen er nu nog veel meer bij.”

OPROEP Johan Janse uit Werkhoven heeft een oproep: ,,Zijn er mensen die ik kan strikken voor de Nijmeegse Vierdaagse van volgend jaar? Zelf heb ik de Vierdaagse nu 5 keer met plezier gelopen en mijn ervaring is dat het één groot feest is. Wel loop je het gevaar om besmet te raken met het Vierdaagse-virus, zodat je ieder jaar weer wil meelopen. Je kunt mij bereiken via 06-30541719 of mijn mailadres johanjanse355@gmail.com.”

Wilt u ook graag meer contact in deze bijzondere tijden? Neem dan contact op met info@bunnikbeweegt.nl of bel Femke Dotman (0652549905). Zij kunnen u hopelijk verder helpen!