Vanaf oktober is in Werkhoven, Odijk en Bunnik een start gemaakt met de maand van de ontmoeting. In deze bizarre tijden missen mensen contact met anderen. KrachtigKrommerijn en Bunnik Beweegt hebben samen met de gemeente deze actie gestart.

Femke Dotman, Mieke Hansen-Hilhorst en Lia van den Heuvel hebben via de locaties waar je een aanvraag voor een ontmoeting kan inleveren ruim twintig verzoeken gekregen. De verzoeken waren zeer divers; een wandelmaatje, een fietsmaatje, iemand om een spelletje mee te doen, gewoon een gezellig persoon om mee te praten met een kopje koffie/thee of telefonisch contact.

Femke Dotman, de maatschappelijk intermediair, heeft iedereen persoonlijk bezocht en in kaart gebracht waar behoefte aan is. Voor iedereen lag de behoefte bij één op één contact. Zo heeft Femke inmiddels mooie matches kunnen maken. Femke: ,,Een vrouw uit Werkhoven heeft een wandelmaatje gevonden in Bunnik en een plek waar ze wekelijks helpt met voorbereiden van de warme maaltijd. Een man uit Bunnik heeft een fietsmaatje gevonden in Werkhoven en zijn vrouw gaat elke veertien dagen naar een mevrouw in Odijk een spelletje doen. Een mevrouw uit Odijk krijgt nu regelmatig een bezoekje van een mevrouw uit Bunnik, samen drinken ze dan een kopje thee. Een mevrouw uit Bunnik, die het heel spannend vond om zich aan te melden, heeft nu een maatje gevonden waar ze wekelijks een spelletje mee doet.” Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Femke Dotman spreekt alle mensen regelmatig om te horen hoe het met ze gaat. Als na een paar keer een match toch niet werkt gaat Femke op zoek naar een ander maatje. Het moet immers voor alle partijen echt iets positiefs brengen.

We gaan de komende tijd door met de actie “Maand van de Ontmoeting”! Lijkt het u leuk om een maatje te vinden om iets gezelligs mee te doen of telefonisch contact te hebben? Dat kan, bel Femke Dotman 06 – 52549905 of mail naar f.dotman@krachtigkrommerijn.nl. Wilt u het formulier invullen? Deze kunt u vinden bij de plaatselijke supermarkt. Neem daarna contact op met Femke en dan zal zij u matchen.

Deze foto is voor corona gemaakt