Buurtsportcoach Mieke is hard op zoek gegaan naar wandelcoaches. Ze heeft er in totaal 15 gevonden om wandelgroepjes mee te starten. Voor elk niveau zal er een instap mogelijkheid zijn. Het zijn allemaal vrijwilligers, waarbij plezier in wandelen centraal staat.

door Mieke Hilhorst

Afgelopen weken is buurtsportcoach Mieke Hilhorst in gesprek geweest met diverse wandelcoaches. Mieke: “De wandelcoaches komen voornamelijk uit de Kromme Rijnstreek. Waardoor zij het gebied goed kennen. Doordat er zoveel wandelcoaches, welgeteld 15, geïnteresseerd waren om wandelcoach te zijn. Kunnen er nu op verschillende niveaus wandelgroepen starten.”

NIVEAUVERSCHILLEN In Werkhoven, Odijk en Bunnik zullen er ongeveer drie groepen starten per kern. Waarbij maximaal 30, 60 of 90 minuten gewandeld zal worden. Mieke: “De insteek van dit project is om voor iedereen een mogelijkheid te bieden om te wandelen op eigen niveau. De één wilt minder lang lopen dan de ander. Daarom is er gezocht naar meerdere coaches. Wandelgroepen worden vaker opgezet in andere gemeentes, waarbij coaches meerdere niveaus hadden in 1 groep. Waardoor mensen het niet meer leuk vonden en ermee stopten. Dit willen wij tegen gaan.”

STRIPPENKAART Er zal gewerkt worden met een strippenkaart die niet veel geld kost. Zodat er wel een stok achter de deur is om te blijven komen naar de wandelgroep. Als je een keer niet bij jouw eigen groepje kan, dan is er altijd de mogelijkheid om aan te sluiten op een andere datum in een andere dorpskern. Mieke: “Als de wandelcoach een keer niet beschikbaar is kan de wandeling alsnog doorgang vinden. Wij hebben namelijk nog een aantal ‘inval’ wandelcoaches achter de hand.”

WANNEER Er zijn al een aantal wandelgroepen bekend. Wil je aansluiten kun je mailen naar info@bunnikbeweegt.nl of bel: 06-23244886.

Maandagochtend 10.30 uur in Werkhoven 60 minuten maximaal. Beginnen 17 juni. Verzamelplek: voor de Huisartsenpraktijk de Brink, Brink 4. 

Dinsdagochtend 10.30 uur in Odijk 30 minuten maximaal. Beginnen 11 juni. Verzamelplek: Lindenhof Odijk, Rijneiland 7.

Woensdagmiddag 13.30 uur in Bunnik 30 minuten maximaal. Beginnen 5 juni. Kersentuin Bunnik, Camminghalaan 27.

Donderdagmiddag 13.00 tot 14.30 uur in Odijk 90 minuten maximaal. Beginnen 20 juni. Lindenhof Odijk, Rijneiland 7.

Donderdagmiddag 13.30 tot 15.00 uur in Bunnik en omstreken 90 minuten maximaal. Beginnen 6 juni. Zie hier het overzicht

Vrijdagochtend 11.00 tot 12.00 uur in Odijk 60 minuten maximaal. Beginnen 12 juli. Lindenhof Odijk, Rijneiland 7.

Zondagochtend 9.30 tot 10.30 uur in Bunnik 60 minuten maximaal. Beginnen 2 juni. Kersentuin Bunnik, Camminghalaan 27.