Zomerschool 2022

Wat heeft u deze zomer op de planning staan? Veel mensen zullen daar al wel een beetje over nagedacht hebben, maar nog niet veel concreets hebben afgesproken. Wat we wel weten is dat iedereen na de ‘lockdowns’ die er zijn geweest blij zijn dat we veel activiteiten weer door kunnen laten gaan. Bunnik Beweegt en Stichting Krachtig Krommerijn zijn al druk bezig met de voorbereidingen van de Zomerschool 2022.

Met een activiteitenprogramma voor de zomer kunnen alle inwoners van onze gemeente, of u nu wel of niet op vakantie gaat, uitkijken naar leuke uitjes en bezigheden. In 2021 deden in totaal 2100 deelnemers mee aan het zomerschoolprogramma. Dat aantal hopen we dit jaar te overtreffen! Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de organisaties en personen die activiteiten aanbieden in het programma.

ACTIVITEITEN IN JULI EN AUGUSTUS Inmiddels kunnen we al een aantal leuke programma-onderdelen aankondigen. De Schoudermantel biedt verschillende activiteiten aan, zoals bowlen, een UrbanMix dansles, de activiteit ‘Tie-Dye’ (maak je eigen shirt) en waterpret. Ook BO!NK Theaterschool is enthousiast en organiseert drie dagen theaterworkshops voor de hele familie. Bij Beatz DanceStudio kunt u weer danslessen volgen in juli. En om lekker in beweging te blijven geeft Mieke Hansen-Hilhorst ook in 2022 weer ouderenfitness. Senioren Activiteiten Bunnik(SAB) komt weer met een aantal activiteiten, zoals bridge, fietstochten, klaverjassen, Line Dance, sjoelen, Volksdansen en wandelen. Een vol programma deze zomer.

Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld de theeproeverij in de Theetuin Tierelethee in Odijk. Daarnaast kun je nu een bezoek brengen bij Landhuis Oud Amelisweerd met een interactieve expositie Gardening. Tot slot komt Idea Kunsthuis elke dinsdag met de huiskamer van Bunnik, waar ongedwongen een kopje koffie gedronken kan worden bij de bibliotheek. Wie liever een tijdschrift open slaat of een spelletje wil doen is even hartelijk welkom.

Er is ook weer een aantal terugkerende activiteiten zoals de  activiteit ‘Levenslessen’ van Vera Boonen, waarbij deelnemers elkaar verrijken met wijsheden en ervaringen uit het leven. Ook opent Landrucci zijn tuin weer voor een kopje koffie en een leuke avond pizza’s maken. Er zullen weer rondleidingen zijn in het voormalig klooster Samaya in Werkhoven.

EFFE BUURTEN Er zijn weer veel huiskamers open gesteld. Super leuk dat mensen dat doen en iedereen bij elkaar langs kan komen. De gastheer of gastvrouw zorgt voor de koffie/thee en iets lekkers. Geheel vrijblijvend. Daarnaast zijn er een aantal plekken waar de deuren open gezet worden om ‘Effe’ te komen buurten, zoals bij de Grondslag, Woongemeenschap de Kamp, de kerk in Bunnik en bij de Stevenshoek in Werkhoven.

AANMELDEN VOOR DE ZOMERSCHOOL Dit jaar verspreiden wij het activiteitenprogramma onder ruim 6000 huishoudens via ’t Groentje. Daarnaast staat het programma vanaf juni 2022 op www.bunniksamen.nl. Daar kunt u terecht voor meer informatie of om u aan te melden. Liever persoonlijk contact? Dat kan ook. Stuur een mail naar info@bunnikbeweegt.nl of bel naar 06-52549905.