De buurtsportcoaches van Bunnik Beweegt verbinden, inspireren en ondersteunen de mensen, (welzijns)organisaties en sportaanbieders om de vitaliteit van de gemeente te bevorderen. We voelen ons verbonden met de inwoners van de gemeente Bunnik. We proberen iedereen van jong tot oud in beweging te krijgen. Dit is belangrijk om zo vitaal en gezond mogelijk te blijven. Daarom hebben we een Beweegwijzer ontwikkeld waar men kan zien wat er qua beweging te doen is. Als mensen of organisaties een hulpvraag op het gebied van vitaliteit hebben kunnen zij bij ons terecht.

Op het gebied van ouderen zijn wij betrokken bij projecten vanuit de eerstelijnszorg en hebben wij zelf een aantal activiteiten opgestart, denk aan: walking hockey, valtraining en bewegen op de stoel. Samen met FC Utrecht zetten we ons in voor de eenzame ouderen.

Naast alle activiteiten zijn wij aanjager van verschillende activiteiten, zoals de Zomerschool. Samen met 9 andere werkgroepleden zijn de buurtsportcoaches werkzaam in deze werkgroep. Het doel van de Zomerschool is dat mensen in de zomervakantie periode zich niet vervelen en/of eenzaam worden. Zodat er genoeg activiteiten zijn voor jong en oud om aan mee te doen in de periode van 1 juli tot en met 31 augustus 2019.

Na de zomer hebben wij de week tegen de eenzaamheid in samenwerking met de gemeente Bunnik. Dit is in de week van 1 t/m 8 oktober 2019. Dit willen we in samenwerking met Quarijn, Bibliotheek Idea, Krachtig Kromme Rijn en de gemeente vaker in het jaar plaats laten vinden.

Van 30 september t/m 6 oktober 2019 is de Valpreventieweek. In samenwerking met de zorgorganisaties zijn er adviezen gegeven op de preventie van vallen voor ouderen en mantelzorgers.

Tot slot zitten wij in het project van Gelukkig en vitaal in de gemeente Bunnik. Om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan en de krachten te bundelen met andere organisaties en mensen.