“Heel Bunnik in beweging”: dat is de missie van Bunnik Beweegt. Samen met vele organisaties uit de gemeente Bunnik werken zij aan een omgeving waarin het gemakkelijker wordt om onder andere meer te bewegen. Het werven van nieuwe leden voor de sportverenigingen is daarin een belangrijk aspect. Om hier op in te spelen hebben de buurtsportcoaches een nieuw programma opgezet: De sport van de maand! Het blijkt inmiddels een groot succes!

Verbinding tussen scholen en sportaanbieders
Om kinderen in aanraking te laten komen met verschillende sporten en sportaanbieders is het belangrijk dat de sportaanbieders de weg naar de scholen weten te vinden. Buurtsportcoach Rowie: ,,Tijdens de ‘Sport van de maand’ wordt er elke maand één sport aangewezen welke extra onder de aandacht wordt gebracht. Deze maand is bijvoorbeeld de sport turnen aan de beurt. Zo is deze maand de sport turnen aan de beurt.”

Vereniging
Binnen de gemeente zijn er 2 turnaanbieders actief, namelijk gymnastiekvereniging De Gemzen en turnvereniging Hygiea. Samen met de vrijwilligers van de vereniging wordt er gekeken hoe we deze maand invulling gaan geven. Margreet van Zanten (bestuurslid van De gemzen): ,,Ik kreeg een telefoontje van de buurtsportcoach waarin hij vertelde dat turnen in de maand januari in de schijnwerpers zou staan. Een mooie kans om de mensen kennis te laten maken met onze vereniging en de sport turnen. Het is toch gaaf voor de kinderen als er straks ineens een turntrainster een turnclinic komt verzorgen?”

Scholen
Buurtsportcoach Jesper: ,,Het is fijn dat de scholen meewerken. Wij leveren in samenwerking met de vereniging een artikel of flyer aan, de school plaatst deze dan in de maandelijkse nieuwsbrief. We beschikken over alle gymroosters, waardoor de clinics gemakkelijk ingepland kunnen worden. Deze samenwerking komt steeds beter op gang!”.

Kinderburgmeester
Tot slot deed de kinderburgemeester een duidt in het zakje. Zij wenste middels een leuk kort filmpje alle kinderen veel plezier tijdens de maand van het turnen. In februari staat handbal op het programma.

De turners zijn nu allemaal buiten aan het turnen zodat de lessen toch nog door kunnen gaan!