Gezondheidsmarkt: hoe gezond ben jij?

Naar aanleiding van het gezondheidsakkoord hebben de buurtsportcoaches de handen ineen geslagen met de zorg en Hogeschool Utrecht. Met het idee een gezondheidsmarkt in elke dorpskern te organiseren binnen de gemeente Bunnik. De huisartsenpraktijken in de gemeente Bunnik werken intensief samen met de apotheken, fysiotherapeuten, diëtisten en andere eerstelijns zorgverleners binnen Bunnik en willen de zorg nog beter op elkaar afstemmen teneinde de kwaliteit van deze zorg te verhogen. Een gezondheidsmarkt is de ideale plek om allerlei eerstelijns zorgverleners te spreken en de mogelijkheden op het gebied van een gezonde leefstijl en gezondheid te onderzoeken.

Aan het begin zullen er een aantal disciplines iets vertellen over gezondheid. Daarna kunt u bij de zorgverleners een korte check doen, zoals bij de diëtist een voedingscheck, een beweegcheck bij de fysio, een voetenscreening bij de podotherapeut en nog meer zorgverleners zijn aanwezig.

Waar en wanneer? Zaterdag 11 december in Bunnik in de Kersentuin (Camminghalaan 26). Van 14 tot 16 uur. Vrijdag 17 december in Odijk in de Lindenhof (Rijneiland 7). Van 13 tot 15 uur. Dinsdag 1 februari in Werkhoven bij het Wapen van Werkhoven (Herenstraat 31). Van 13.30 tot 15.00 uur.

Voor wie? Voor iedereen (18+) die geïnteresseerd is in een gezonde leefstijl en graag informatie wil over diverse gezondheidsonderwerpen, maar natuurlijk ook voor de mensen die al een chronische aandoening hebben zoals diabetes, COPD, hart- en vaatziekten, astma, angst- en stemmingsstoornissen en ouderdomsklachten. Wat kunnen zij nog ondernemen om de risico’s op complicaties te verkleinen?

Aanbod Op de gezondheidsmarkt zijn er vele gratis activiteiten. U kunt informatie krijgen over medicijnen, voeding, beweging, voetverzorging en voetklachten. Op de markt zijn praktijkverpleegkundigen, praktijkondersteuners (GGZ), apothekers, apothekersassistenten, fysiotherapeuten, diëtisten en andere zorgverleners aanwezig. Zij kunnen u voorlichten over een gezonde leefstijl en over wat u zelf kunt doen om gezond ouder te worden.

Aanmelden U kunt zich op de dag zelf bij de locatie aanmelden. Denk eraan dat de coronapas verplicht is. Deze wordt gecheckt bij binnenkomst