Appels plukken bij Boerderij Nieuw Slagmaat

Twee weekenden lang kun je je eigen appels komen plukken op Boerderij Nieuw Slagmaat, het hoogtepunt van het seizoen. Op 17 & 18 en ook 22 & 23 september is het zo ver. Er zijn heel veel verschillende soorten appels om te plukken. Maar ook ander fruit zoals peren en kiwibessen. Er kunnen ook pompoenen worden geplukt en er zijn allerlei leuke activiteiten.

In de boomgaard van Boerderij Nieuw Slagmaat kun je veel soorten plukken en boer Huub en zijn broer Adrie vertellen graag hoe dat eigenlijk moet en wat er bij komt kijken. Wat moet een teler dan allemaal doen, dat hij het hele jaar bezig is om die lekkere appels daar zo te krijgen? We laten het graag zien, natuurlijk kun je daarna zelf aan de slag, leuk voor alle leeftijden!

In deze weekenden is er nog veel meer te doen. Naast het plukken is het maïsdoolhof (met mooie uitkijktoren) open, kun je het Slagmaat Klompenpad Kids lopen, met de huifkar mee en zijn er andere spelletjes en plekken om te ontdekken. Ook Jetje, de hééle oude pony is weer van de partij. Op het erf ontbreken het beroemde broodje Blaarkopburger (van eigen vlees), de ijsjes, wafels en poffertjes niet. Iedere dag is net weer een beetje anders. De ene dag is er bijvoorbeeld de imker, de andere dag weer een muziekoptreden.

Maar het belangrijkst op een appelplukdag zijn natuurlijk de appels. De boomgaard van Nieuw Slagmaat is bijzonder omdat er zoveel verschillende rassen zijn. Zoals de bekende Elstar en Jonagold, maar ook Goudreinette, Cox d’Orange, Pinova, Wellant, Zoete Paradijs, Golden Delicious, Conference peren en Gieser Wilderman Stoofperen. Nog bijzonderder is de manier waarop het fruit wordt geteeld, namelijk met extra aandacht om plagen op een natuurlijke manier uit de boomgaard te krijgen en meer plekken voor bijen. Herken jij alle beestjes die je tegen komt en alle bloemen in de bloemenranden?

De appelplukdagen zijn op zaterdag 17 & zondag 18 sept. en ook het weekend erop zaterdag 23 & zondag 24 september. Alle dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Boerderij Nieuw Slagmaat ligt aan de Marsdijk 5  in Bunnik. Meer informatie kun je vinden op www.nieuwslagmaat.nl en op www.facebook.com/nieuwslagmaat.