Nieuw: het peuterfestival

Een groot mirakel, met extreem veel gekakel, en het wordt een enorm spektakel! Bunnik Beweegt heeft vanaf dit jaar iets nieuws in het leven geroepen: het peuterfestival. De grootste binnenspeeltuin van de Gemeente Bunnik. De kleine toppers kunnen gaan knutselen met Nijntje, brandjes blussen met Paw Patrol of toch als stoere avonturier de jungle ontdekken. Al met al is dit een evenement waar de kleintjes later ongelofelijk veel profijt van kunnen hebben en met veel plezier op terugkijken.

Hoe ziet het eruit? Het evenement zal plaatsvinden in de Lindenhof, hier hebben we de zaal opgedeeld in 5 thema’s waar de peuters samen met papa en/of mama op hun eigen manier de verschillende thema’s kunnen ontdekken. De thema’s op deze dag: Nijntje, Paw Patrol, Woezel en Pip, Brandweerman Sam & Avonturier in de jungle. Bij Nijntje wordt er geknutseld, Paw Patrol staat in het thema van sportief en kun je lekker met je kind bewegen, bij Woezel en Pip kan er ook bewogen worden, maar is het dansen op muziek. Bij de andere thema’s mogen de peuters lekker zelf gaan ontdekken. Drinken is aanwezig en het is volledig kosteloos.

Waarom? Na het grote succes van de Bunnikse Spelen voor 4 t/m 12 jarigen wil Bunnik Beweegt ook wat doen voor de allerkleinste sporters uit onze gemeente. Buurtsportcoach Gento organiseert het hele festival en is er erg trots op om dit te mogen doen: ,,Het is toch prachtig om te zien hoe ze van jonge leeftijd beginnen met bewegen en dit later in hun leven ze ongelofelijk veel profijt geeft. Voor ouders is het een mooie gelegenheid om samen met hun kind tijd door te brengen en de band te versterken.”

Ontwikkeling Een peuter zit in de ontwikkeling van zijn of haar leven. Het ene moment kruipen ze nog, kijk je twee keer om en komen ze naar je toe lopen. Bij deze fases die voorbij vliegen is het zo belangrijk om te bewegen. Het bewegen verbetert coördinatie en motoriek waardoor de kinderen later handiger en leniger zijn. Tot slot verbetert bij het kind het uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en de techniek.

Buurtsportcoach Mieke: ,,We willen dat ieder kind uit de gemeente veel gaat bewegen, dit proberen wij op jonge leeftijd al te stimuleren. Het is voor veel peuters leuk om spelenderwijs te ontdekken. Van 2 tot 4 jaar ben je volop in ontwikkeling en kun je zoveel leren van de kleine dingen in het leven.”

Meedoen? Op woensdag 28 december van 10.00 tot 12.00 uur gaat het peuterfestival plaatsvinden in de Lindenhof te Odijk. U kunt uw 2- tot en met 4-jarige peuter aanmelden middels de QR code of via een mailtje naar info@bunnikbeweegt.nl. Waarin naam en leeftijd vermeld kunnen worden. Uiteraard is het leuk en verplicht voor ouders om bij dit evenement aanwezig te zijn.

De buurtsportcoaches van Bunnik Beweegt: ,,Zien we jullie 28 december? Wij hebben er zin in!”