Doe jij mee met de maand van de ontmoeting in oktober?

BUNNIK Of u nu jong of oud bent, door het coronavirus is er toch een vermindering van sociaal contact geweest. Dat heeft zijn greep op velen gehad, maar hoe fijn zou het zijn om nu weer nieuwe mensen te leren kennen? Geheel vrijblijvend en op een veilige manier. Dus niet in een groep maar één op één.

Van 29 september tot en met 6 oktober is de Nationale ‘Week tegen de eenzaamheid; deze week staat in het teken van elkaar ontmoeten. Samen met de Centrum Voor Elkaar, Krachtig Kromme Rijn en Bunnik Beweegt is er goed over nagedacht hoe het in deze tijd goed aangepakt kan worden. Femke van Krachtig Krommerijn: ,,Het is zo belangrijk dat er een actieve sociale betrokkenheid is. Daar willen we graag in helpen.” In oktober kun je middels een formulier mensen ontmoeten. Daarom dopen wij deze maand om tot de maand van de ontmoeting

MENSEN KOPPELEN Bunnik Beweegt moest gelijk denken aan een koppelsysteem. Buurtsportcoach Mieke: ,,We kregen een vraag van iemand die een wandelmaatje zoekt. Vooral na corona merken we dat mensen behoefte hebben aan contact. Een belletje naar elkaar kan al genoeg zijn. Daardoor kwamen we bij het matchsysteem. Hierin kunnen mensen via een formulier invullen wat de behoefte is zodat we mensen aan elkaar kunnen koppelen.” Geheel vrijblijvend en op een veilige manier. Dus niet in een groep maar één op één of via de telefoon kunnen mensen elkaar ontmoeten als zij zijn gekoppeld.”

 

GEEF JE OP Via QuaRijn thuiszorg en Centrum Voor Elkaar worden de formulieren bij de mensen verspreid, maar alle leeftijden kunnen hieraan mee doen. Jong en oud kunnen op de website www.bunniksamen.nl het formulier vinden waar mensen zich op kunnen aanmelden. Dit kan ingevuld worden en ingeleverd worden. Femke Dotman van Krachtig Krommerijn zal dan contact met je opnemen om de voorgestelde koppeling met je te bespreken.

Heb je nu al een gerichte vraag kun je terecht bij info@bunnikbeweegt.nl.. Zij kunnen het formulier doorsturen of antwoord geven op al jouw vragen. Wil jij gekoppeld worden? Bel dan Femke 06 52549905.