Sport en cultuur in de schijnwerpers

19 mei 2021

“Er is weer een nieuwe sport van de maand!” heeft u misschien wel voorbij zien of horen komen in het schooljaar 2020/2021. Voorheen hadden we de schoolsportweken, wat Bunnik Beweegt dit schooljaar in een nieuw jasje stak. De afgelopen maanden kwam elke maand een andere sport aan bod. Samen met verenigingen verzorgde Bunnik Beweegt clinics op de basisscholen om kinderen kennis te laten maken met een bepaalde sport. Die verenigingen werden dan tijdens de (sport van de) maand in de spotlight gezet via social media.

Het schooljaar afsluiten met tennis en korfbal

Nu het einde van dit schooljaar nadert brengen we de laatste twee sporten van de maand onder de aandacht; tennis en korfbal. Deze maand (mei) is het tennismaand. In de gemeente Bunnik zijn drie tennisclubs te vinden. BLTC De Nienhof in Bunnik, SV Odijk Tennis & SV Aurora Tennis in Werkhoven. Alle clubs werken samen met tennisscholen die de lessen verzorgen.

Eén van die tennisscholen is One 2 Tennis. Zo was de tennisschool, in samenwerking met de buurtsportcoaches van Bunnik Beweegt, op vrijdag 14 mei aanwezig bij De Kersentuin in Bunnik. In een uurtje leerden de deelnemende kinderen op een speelse manier wat over de sport. Daarnaast geeft One 2 Tennis deze maand ook clinics aan verschillende basisschoolklassen uit Bunnik. Dit doen ze tijdens de gymlessen op het tennispark van De Nienhof.

Ook de club SV Odijk Tennis doet mee. De vereniging organiseert in het weekend van Pinksteren ‘Tennis met een kennis’, waarbij leden een introducé meenemen zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. En daarnaast kan de jeugd van 6-18 jaar op 24 mei een vriend/vriendin meenemen bij de jeugdinloop van 10:00 uur tot 11:00 uur.

Werkhoven is ook vertegenwoordigd deze maand. Het dorp heeft al 41 jaar dezelfde tennisvereniging; SV Aurora Tennis. Het 40-jarig-jubileum in 2020 konden ze helaas vanwege Corona niet vieren, maar dat wordt zeker ingehaald in de toekomst. Wel heeft de club, ondanks de coronatijd, het aantal leden zien groeien en melden zich ook steeds meer jongeren bij de tennisvereniging. Nieuwsgierig? Doe dan een gratis proefles.

In juni sluiten we dit schooljaar af. Dat doen we met de sport korfbal als hekkensluiter. Vooruitlopend op deze maand organiseert korfbalvereniging Midlandia op woensdag 19 mei, woensdag 26 mei en woensdag 2 juni vrienden & vriendinnentrainingen. Dit zijn extra leuke trainingen, waarbij vrienden en vriendinnen welkom zijn. Tijdens de korfbalmaand in juni promoot Bunnik Beweegt dit soort dagen, eventuele extra clinics en mogelijkheden (zoals de Kangoeroe KLUP voor 3 tot 6 jaar). Volg Bunnik Beweegt op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

Vooruitblik schooljaar 2021/2022

Na dit jaar heeft Bunnik Beweegt goed nieuws. Aankomend schooljaar gaat Sport van de maand door! Nu is niet alleen sport van belang, ook cultuur mag niet ontbreken. Daarom wordt het vanaf september 2021 Sport & Cultuur van de maand.

Bent u werkzaam bij een culturele organisatie? Denk aan theater, muziek en beeldende kunst. En werkt u graag mee om de culturele activiteit in de spotlight te zetten? Dan komt Bunnik Beweegt graag met u in contact. Stuur uw mail naar buurtsportcoach Rowie Hardeman van Bunnik Beweegt via r.hardeman@bunnikbeweegt.nl.