Week tegen de eenzaamheid 1 t/m 8 oktober

De Week tegen Eenzaamheid 2019 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS. Het heeft als doel om eenzaamheid bespreekbaar te maken en uit de taboesfeer te halen. In Werkhoven, Odijk en Bunnik is veel te beleven. In samenwerking met Bunnik Beweegt, Bibliotheek Idea, Krachtig Krommerijn Centrum voor elkaar(gemeente Bunnik) en Bunninchem is er een heel programma gemaakt waaraan iedereen gratis kan deelnemen.

Mieke Hansen-Hilhorst

CENTRUM VOOR ELKAAR Het initiatief maakt het thema eenzaamheid bespreekbaar. Met het programma krijgen mensen die zich eenzaam voelen bovendien een steuntje in de rug bij het leggen van nieuwe contacten. Het activiteitenprogramma biedt volop mogelijkheden om mensen met gelijk gestemde interesses te ontmoeten. Voor mensen bij wie de eenzaamheid leidt tot psycholsociale klachten is er ‘Welzijn op recept’. Huisartsen en zorgverleners verwijzen deze mensen door naar de welzijnscoach van het Centrum voor Elkaar. De welzijnscoach gaat in gesprek met deze eenzame mensen. Samen onderzoeken ze de mogelijkheden en de activiteiten die helpen om de eenzaamheid te verminderen.

SAMENWERKING Buurtsportcoach Mieke: “Er is in samenwerking met alle ouderenorganisaties een agenda opgesteld die hiernaast in de krant en op onze website te zien is. Iedereen kan hier naartoe komen. We willen graag een oproep doen aan de mensen die al actief zijn. Nodig iemand jouw omgeving uit om mee te gaan naar een activiteit. Dit zorgt ervoor dat mensen in beweging komen en dingen doen die ze misschien nooit zelf zullen doen.”

KAARTENACTIE Bunninchem: “Vanuit Quarijn wilden we graag dat mensen af en toe een leuk kaartje ontvangen. Van een bekende of onbekende. Je kunt een eigen kaartje met tekst en postzegel vòòr 1 oktober naar het volgende adres sturen: “Kaartenactie” Gansfortstraat 4, 3961 CR Wijk bij Duurstede. Als je graag de kaart naar Bunninchem wilt sturen kun je dit erbij zetten. In de week tegen de eenzaamheid zullen de kaarten worden verspreid onder de bewoners van Quarijn.”

Heeft u behoefte aan nieuwe contacten doe dan mee met één van de activiteiten. Is vervoer een probleem kun je dit aangeven bij Femke: f.dotman@krachtigkrommerijn.nl of bel 06-52549905.