Zomerschool Bunnik voorbereidingen in volle gang

De werkgroep Zomerschool Werkhoven, Odijk, Bunnik heeft besloten ook dit jaar een mooi programma te gaan maken voor alle inwoners van onze gemeente die niet op vakantie gaan. Dit jaar verspreid de werkgroep met trekkers Femke Dotman en Mieke Hansen-Hilhorst het activiteitenprogramma onder ruim 6000 huishoudens via ons krantje. Bunnik Beweegt en St. Krachtig Krommerijn zijn inmiddels begonnen met het benaderen van alle organisaties die de afgelopen jaren al hebben meegedaan met een activiteit tijdens de zomerschool.

Het programmaboekje van de Zomerschool komt half juni weer in de brievenbus via het Groentje. Op meerdere plekken kun je hem ook ophalen bij de supermarkten. Lees hieronder meer over de activiteiten en mee doen met jouw eigen activiteit.

ACTIVITEITEN Bij veel van de zomeractiviteiten gaat het om bijeenkomsten die speciaal in het kader van de Zomerschool worden georganiseerd. Afgelopen jaar waren er voor kinderen activiteiten op het gebied van sport, spelletjes, knutselen en muziek. Mensen konden leren suppen of zeilen, er werd gefietst, gewandeld, gesport en gespeeld. Onder volwassenen was ‘Effe buurten’ heel populair. Daarbij stelt iemand zijn huiskamer of tuin open om koffie of een borrel te drinken met buurtbewoners. Dotman: ,,Met name ouderen die niet zo mobiel meer zijn, vonden het erg leuk om op eigen gelegenheid bij een onbekende buurtbewoner op bezoek te gaan. Ook het gemeentehuis deed mee aan deze activiteit, met de burgemeester als gastheer.” Elk jaar stijgt het aantal deelnemers en activiteiten. Hansen-Hilhorst: ,,Het is geweldig hoeveel mensen er activiteiten willen organiseren in de zomer. Het is in deze tijd moeilijk om nieuwe dingen in te plannen. Nu zien we pas hoe fijn het is als er überhaupt activiteiten zijn.”

TOT NU TOE ,,Van rondleidingen bij Samaya in Werkhoven tot een ‘Effe Buurten’ activiteit bij iemand thuis. Buitenspeelactiviteiten, maar ook leuke culturele activiteiten in bijvoorbeeld de bibliotheek in Bunnik. Voor ieder wat wils” zegt Hilhorst. De Zomerschool Bunnik is er voor alle inwoners van Werkhoven, Odijk en Bunnik. Voor jong en oud is er van alles te doen. Sommige andere activiteiten zijn een voortzetting van het gebruikelijke programma. Vooral voor ouderen is het fijn dat er niet meer zo’n maandenlang gat valt. De Zomerschool voorziet duidelijk in een behoefte.

MEEDOEN? Steeds meer burgers bieden zich aan om een leuke activiteit te organiseren tijdens de Zomerschool. Denk hierbij aan een hobby die ze graag met andere mensen willen delen, een fotopresentatie van een reis die ze gemaakt hebben of een lezing over een interessant onderwerp. Denk aan de activiteit ‘effe buurten’: ,,Gezellig een kopje koffie/thee met elkaar drinken of een gezellige middagborrel bij u thuis.” Aanmeldingen lopen altijd via de organisatie van de zomerschool.

AANMELDEN Heeft u een leuke activiteit voor het zomerschoolprogramma of wilt u meedoen met ‘effe buurten’, mail of bel met Femke Dotman via info@zomerschoolbunnik.nl, telefoonnummer 06 – 52549905.