Doortrappen fietsmiddag bij het gemeentehuis

Komt u ook naar de gezellige fietsmiddag vol tips voor langer veilig fietsplezier? In opdracht van de gemeente organiseert Bunnik Beweegt een Doortrappen fietsmiddag. Deze fietsmiddag is voor zestigplussers die van fietsen houden en prettiger, veiliger en comfortabeler samen willen blijven fietsen. De jaarlijkse fietsdag is dit jaar op 30 maart.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze jaarlijkse fietsmiddag. En misschien zijn er onder uw kennissen, vrienden en familie ook fietsende zestigplussers die u hiervoor wilt uitnodigen? Meer informatie volgt hieronder.

 

PROGRAMMA Hoe ziet de middag eruit? Om 13 uur starten we samen met de andere deelnemers en fietsdocenten met praten over veilig fietsen, kunt u uw fiets laten checken en spreken we met de fysiotherapeuten over valpreventie. Ook kunt u een fietsparcours afleggen en diverse fietsen uitproberen. U krijgt handige fietstips en hoort alles over fietsactiviteiten voor senioren in Werkhoven, Odijk en Bunnik waarna we de middag gezamenlijk rond 15 uur afsluiten.

De gemeente Bunnik biedt u deze fietsmiddag GRATIS aan in samenwerking met Doortrappen en Bunnik Beweegt. Er zijn maximaal 25 plekken vrij deze middag dus meldt u snel aan.

WAT IS DOORTRAPPEN? Het initiatief “Doortrappen” is een landelijk initiatief wat de ambitie heeft dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Buurtsportcoach Mieke Hansen-Hilhorst gaat dit initiatief ook in de gemeente Bunnik starten. Zij is coördinator van het project geworden. Buurtsportcoach Mieke: ,,(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen.” Mieke werkte al eerder aan het valpreventieproject ‘Sterk in je Schoenen staan’. Daarom wordt dit project in samenwerking met het Valpreventie project uitgevoerd. Doortrappen heeft namelijk ook met valpreventie te maken.

AMBASSADEUR KOR VAN HULTEN In de gemeente Bunnik hebben we een heuse ambassadeur van dit project en hij heet de “Fietsdokter van Nederland”. Tijdens de activiteiten van Doortrappen zal hij aanwezig zijn. De fietsdokter van Nederland wil iedereen graag tips geven over veilig fietsen. Hij is bijna 80 en heeft de hele wereld rondgefietst en kan nog steeds goed fietsen. Hij is ambassadeur geworden van het project “Doortrappen”. Kor: “Ik was arts en fiets ik al mijn hele leven. Over de hele wereld heb ik gaandeweg veel geleerd over veilig fietsen en wil dit zoveel mogelijk mensen meegeven. Kom naar de fietsdag en ik geef je graag alle fietstips die ik heb!”

AANMELDEN EN MEER INFORMATIE Wilt u mee doen aan de fietsdag op 30 maart? Dan kunt u zich opgeven bij buurtsportcoach en tevens coördinator van het project ‘Doortrappen’. Mail naar info@bunnikbeweegt.nl of bel 06-23244886.