Van 27 september tot en met 3 oktober is de Nationale Valpreventieweek. In deze week werken de zorgverleners in de Gemeente Bunnik en de Fietsboetiek samen om uw valrisico zo veel mogelijk te verkleinen. Tot slot wordt er een nieuw project gestart: “Doortrappen”. Dit project heeft als doel veilig fietsen, zonder ongevallen. 

Dit is zeker in deze gemeente van belang, gezien er in het jaar 2018, maar liefst 46 mensen met lichamelijk letsel zijn opgenomen in het ziekenhuis na een valincident, waarvan 41% van hen een heupfractuur opliep. Na de opname ging 26% naar een revalidatie instelling en 18% naar een verpleeghuis, omdat zij niet meer thuis konden wonen (bron: Traumazorgnetwerk Midden-Nederland). Dat willen we natuurlijk voorkomen!

Daarom hebben onderstaande zorgverleners in de Gemeente Bunnik een speciaal aanbod voor in de Week van de Valpreventie. Wanneer u met hen contact opneemt, kunt u een afspraak inplannen voor in de Week van de Valpreventie of daarna.

[GRATIS REMCHECK] bij Fietsboetiek Bunnik. Goede remmen zijn belangrijk om veilig op pad te gaan met de fiets. (030-2451793

[GRATIS BALANSCHECK] bij de geriatriefysio van Fysiozorg Munro (030-6570395)

[DE BLAAS DE BAAS] bij de bekkenfysiotherapeut van Fysiozorg Munro (030-6570395)

[ADVIES STEVIG IN DE SCHOENEN STAAN] advies en voorlichting bij Fysio Bunnik (030-6564821)

[GRATIS SPORTADVIES] bij de buurtsportcoaches (06-23244886)

[3 BALANSOEFENINGEN EN HULP BIJ ANGST] bij de Oefen-Praktijk (06-25026806)

[LOOPGANGANALYSE EN RUG/HEUPCHECK] bij HB Health Club (030-2765728)

[GRATIS VOEDINGSSCREENING] of meting bij Diëtistenpraktijk in Balans (030-6561033)

[VEILIG THUIS CHECK] bij Ergotherapie Houten (06-27275595) of Quarijn (0343-474849)

[GRATIS VOETENSCREENING] bij podotherapeut Marco Mollen (06-81812730)

[OUDERENFITNESS IN bUNNIK EN OMGEVING] Ik sta voor jullie klaar! Trainingen binnen en buiten, coronaproof. WouterFit Seniorenfitness.

Een belangrijke drijfveer in mijn leven is mensen enthousiast maken om te gaan trainen, in elke vorm die er maar mogelijk is. Ik ben vooral geïnteresseerd in fitness voor senioren. Men wordt steeds gezonder ouder en trainen kan tot op hoge leeftijd worden gedaan. Daarom ben ik begonnen met WouterFit Seniorenfitness.

De kernwaarden van WouterFit Seniorenfitness zijn:

Functioneel: De trainingen zijn gericht op de activiteiten in het dagelijks leven. Regelmatig bewegen verhoogt de gezondheid en algehele fitheid en kan tot op hoge leeftijd worden gedaan.

Intensief: De trainingen zijn intensief en gevarieerd en zo ingedeeld dat elke deelnemer ze kan volgen op zijn of haar niveau. De sfeer is ontspannen en informeel, en plezier staat hoog in het vaandel.

Toegankelijk: De trainingen zijn voor iedere senior die het belangrijk vindt om op een plezierige manier aan zijn of haar conditie te werken.

06-15270669. E: wouter@wouterfit.nl; W: www.wouterfit.nl

Naast het specifieke aanbod van de zorgverleners is er een film gemaakt over het project ‘Sterk in je schoenen staan’. Dit filmpje kunt u vinden op www.sokr-bunnik.nl onder het kopje ‘werkgroepen’ en ‘valpreventie’.

Bij de fietsenmaker kunt u een fietscheck laten doen, waarnaast u een goodiebag vol spullen van Doortrappen ontvangt. In het voorjaar worden er fietsdagen georganiseerd door Bunnik Beweegt en anderen. Zij zullen daardoor hopelijk de fietsveiligheid verbeteren. Tijdens deze fietsdagen zijn er fietstrainers aanwezig.

We hopen u te mogen verwelkomen in de aankomende week. Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd met één van ons contact opnemen. Meer informatie kunt u vinden bij onze projecten.