3 oktober opening Beweeglint

Heb jij de toestellen en borden al zien staan van het Beweeglint? In Werkhoven, Odijk en Bunnik is er een beweegparcours neergezet genaamd: “het Beweeglint”. In samenwerking met de Lions Club Bunnik en Bunnik Beweegt is dit plan 6 jaar geleden bedacht. Eindelijk is het allemaal gelukt en staat het klaar voor gebruik. Lees in dit artikel meer over de workshops en de opening die gaan plaatsvinden eind september en begin oktober.

HOE WERKT HET Het Beweeglint heeft als doel mensen in beweging te zetten, jong en oud. Iedereen kan op elk moment van de dag gebruik maken van het Beweeglint. In elk dorp zijn er 5 veldjes waar oefeningen gedaan kunnen worden. De route wordt aangeduid door middel van linten om de lantaarnpalen. Waardoor men weet waar je heen moet. Er is in elk dorp een startpunt, waar naast een work-outbord ook een startbord staat. Hierop staat de route, hoe het werkt en een warming-up van 7 oefeningen.

Je kunt in de week zelf kiezen welke work-out je gaat doen. Er zijn drie verschillende work-outs per route, namelijk voor het bovenlichaam, onderlichaam of hele lichaam. Daardoor zou je het parcours 3 keer in de week kunnen doen. Je kunt hardlopend (of fietsend) van veldje naar veldje of op 1 plek alle oefeningen doen. Elk parcours is ongeveer 2 tot 4 km lang.

ROUTES In Bunnik loopt het Beweeglint via de volgende plekken: Kersentuin Camminghalaan (startpunt), bij de burgemeesterswoning, Speelveld Burgemeester van de Weijerstraat, JF Kennedylaan en bij het Eikenpad. In totaal is deze route 4 km. Je kunt ook de verkorte route doen van de Kersentuin, naar JF Kennedylaan en Eikenpad. Deze is 2 km lang.

In Werkhoven loopt het Beweeglint via de volgende plekken: op de hoek van de Werkhovenseweg (startpunt), van Braamplaats, Delteykschool, Beverweertseweg en Meester Kraaiplaats. Deze route is 3,5 km lang.

In Odijk loopt het Beweeglint via de Lindenhof (startpunt), Rietkamp, Schoudermantel (startpunt), Pad door Dalenoord en de Hazelaar. Deze route is ongeveer 3,5 km lang.

OPENING Heeft u het wel gezien, maar weet u niet hoe u het moet gebruiken? Komt u dan naar 1 van de workshops. Op zaterdag 25 september in Werkhoven: start om 10 uur bij het startpunt op de Werkhovenseweg. Op zondag 26 september in Bunnik: start om 10 uur bij het startpunt bij de Kersentuin op de Camminghalaan. Op zondag 3 oktober hebben we de officiële opening bij de Lindenhof in Odijk om 14 uur. Aansluitend is daar de workshop in Odijk.

 

 

 

Aanmelden of vragen? Mail dan naar info@bunnikbeweegt.nl of bel met buurtsportcoach Mieke 06-23244886. Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.bunnikbeweegt.nl/beweeglint voor meer informatie en alle uitleg van de oefeningen.