Maand van de ontmoeting oktober 2021

Mis jij ook het contact met de ander? Of je nu jong of oud bent, iedereen voelt zichzelf wel eens alleen of heeft behoefte aan meer contact. Bunnik Beweegt, QuaRijn en Krachtig Krommerijn hebben daarom oktober uitgeroepen tot de maand van de ontmoeting. Wat is er nou leuker dan nieuwe mensen te leren kennen?

Van 30 september tot en met 8 oktober is de ‘Week tegen de eenzaamheid’; deze week staat in het teken van elkaar ontmoeten. Samen met de hierboven beschreven organisaties is er goed over nagedacht hoe het in deze tijd goed aangepakt kan worden. Femke van Krachtig Krommerijn: ,,Er is wat onderzoek gedaan naar waar men behoefte aan heeft in de gemeente. Veelal kwam het 1 op 1 contact terug. Sommigen mensen houden gewoon niet van de grote groepen en hebben veel liever af en toe contact met iemand 1 op 1.”

MENSEN KOPPELEN Bunnik Beweegt moest gelijk denken aan een koppelsysteem. Buurtsportcoach Mieke: ,,We kregen een vraag van iemand die een wandelmaatje zoekt. Gelijk naar iemand op zoek gegaan en nu wandelt iemand samen met een vrijwilliger die dit wilde doen. Niks is te gek. Een belletje naar elkaar kan al genoeg zijn. Daardoor kwamen we bij het matchsysteem. Hierin kunnen mensen zich aanmelden bij Femke als zij 1 op 1 contact willen met anderen. Bij Femke geef je aan wat je wilt doen en hopelijk meld er dan nog iemand aan of kunnen we gericht op zoek naar iemand die bij diegene past.” Geheel vrijblijvend en op een veilige manier. Dus niet in een groep maar één op één, bij elkaar thuis, op afstand of via de telefoon kunnen mensen elkaar ontmoeten als zij zijn gekoppeld.

 

EFFE BUURTEN Ken je de ‘Effe Buurten’ activiteiten die elk jaar vanuit Zomerschool Bunnik gedaan worden? Hierbij kun je je huis beschikbaar stellen om even te komen buurten op een gegeven datum en tijd. Dit kan voor een kop koffie of thee zijn. Dit kun je zelf organiseren of als je het wilt doen via Femke Dotman kan dat ook. De ‘Effe Buurten’ activiteit staat in het teken van ontmoeten en iedereen is welkom. Wil je het zelf organiseren kun je jouw activiteit ook op www.bunniksamen.nl neerzetten. Ellen uit Bunnik: ,,Ik heb een ‘Effe Buurten’ activiteit georganiseerd voor de buurt en het was super gezellig. Jonge en oude mensen die elkaar ontmoetten in mijn achtertuin. Ik had wat lekkers gemaakt en koffie en thee bij de mensen ingeschonken. Normaal duurt het een uur, maar we hebben twee uur in de tuin gekletst. Ik doe zeker weer mee.”

GEEF JE OP Wil je graag meer contacten of vaker 1 op 1 contact? Of wil je als vrijwilliger aanmelden om andere mensen te bezoeken die dit fijn vinden? Bel of mail naar Femke Dotman van Krachtig Krommerijn, geheel vrijblijvend. Zij is te bereiken via 06-52549905 of mail naar f.dotman@krachtigkrommerijn.nl. Mocht je wensen hebben, dan zal Femke contact met je opnemen om de voorgestelde koppeling met je te bespreken.